Vad gör man mellan uppdrag?

Det fascinerande och outforskade livet mellan uppdrag A och B.

Från att ett uppdrag avslutas till att ett nytt påbörjas kan det gå några veckor. Vad händer under de veckorna? Hur spenderar man tiden? Vad kan man hitta på? Vi har frågat Nanna Sjöstrand som har varit mellan uppdrag i drygt tre veckor.

Hej Nanna, berätta om din resa.

Jag började på Mpya i augusti 2021 och fick uppdrag relativt snabbt på Valneva, där de bygger en ny fabrik för produktion av Covid-19-vaccin. Jag jobbade med IT-validering av bland annat en packningslina. Uppdraget tog slut sista oktober och nu när jag sitter på Mpyas kontor och väntar på nästa uppdrag så får jag göra många olika saker… Saker som är både roliga, inspirerande och lite ovanliga för en civilingenjör…

Så, vad har du gjort de här veckorna?

Jag har varit med och förberett inför olika event, bland annat en julfest. Det har handlat om allt från att mat finns på plats till logistik och värdinneskap, och sedan runda av och plocka undan. Prep, innehåll och avslut.

Sen har jag jobbat med våra Talent Advisors för att hitta sätt att locka och attrahera andra processingenjörer. Jag har såklart också haft spännande intervjuer med kunder inför nya uppdrag, bland annat på Novavax och AstraZeneca. Sedan har jag jobbat med en nätverksträff för valideringsingenjörer i life-science industrin. Där har jag samlat in information om vad de vill lära sig mer om, och försökt komma på ämnen som jag tror att alla vill fördjupa sig i. Det återstår för mig att försöka hitta någon som kan föreläsa om just de ämnen vi vill fördjupa oss inom!

Har du gjort något som är helt nytt för dig?

Jag har fått gör några helt nya saker, som är helt utanför min komfort-zon. Bland annat har jag jobbat med två program för bildhantering. Jag fick frågan: ”Här är några logotyper, kan du skapa mallar i passande bildprogram?” och jag hade ingen aning om hur man gjorde… Men jag har lärt mig!

Har det varit roligt?

Det har varit väldigt roligt att göra något annat. Speciellt när man kommer från en industri som är väldigt styrd och reglerad så är det skönt att få tuta och köra själv och inte behöva fråga någon annan. Jag kommer tidigare från ett stort konsultbolag, men valde Mpya som är ett mindre bolag, för att kunna vara med och påverka och vara delaktig i stort och smått. Jag tycker det är kul att alla inte jobbar med bara en sak, utan man kan ha olika hattar.

Vad har du mer gjort?

Jag har knutit rosetter på julkalendrar som alla Mployees ska få. Inget jag skulle fått göra hos en kund, kan man ju lätt konstatera. En rosett på en julkalender är kanske inte jätteviktigt, men samtidigt är det ju det... En present är såklart viktig för medarbetarna.

Jag har också fått socialisera med alla Talent Advisors och med grundarna på bolaget. Jag får ta del av deras vardag, och deras utmaningar, vilket har lärt mig mycket. Deras dagar ser helt annorlunda ut än vad jag är van vid. Deras jobb med att matcha konsulter med uppdrag är fascinerande. Att få ihop det pusslet är inte helt lätt.

Vad svarar du när någon frågar ”vad gör du mellan uppdragen”?

När mina vänner frågar mig vad jag gör mellan uppdragen så svarar jag ”Jag knyter rosetter… haha”. Skämt åsido, det har gett mig jättemycket att få de här veckorna på kontoret. Jag har dessutom kunnat träna mer som ett exempel. Jag har sprungit och promenerat i skogen – på dagtid! Återhämtning är viktigt – det ger kraft och energi till nästa uppdrag. 

#Mpya Inspo

Jobba hos oss

Vill du ha en ny utmaning i livet? En ny karriär? Vill du vara en del av en kultur som prioriterar personlig utveckling tillsammans med kompetensutveckling? Hos oss får du förmånliga villkor och en miljö som värnar om balans mellan jobb och fritid.

Anlita oss

Är du på jakt efter ny kompetens inom teknik och naturvetenskap? Behöver du en teknikkonsult? Tveka inte att kontakta oss. Vi är ett nytt företag på utsidan, men på insidan är vi erfarna konsulter med etablerade nätverk och gedigen erfarenhet av rekrytering, som har bestämt oss för att skapa ett nytt sorts konsult- och rekryteringsföretag inom teknik och naturvetenskap.