Så lyckas du med ditt CV.

Tips från rekryteraren

CVt är den viktigaste delen i din ansökningshandling. Med CV visar du på dina erfarenheter och hur de matchar mot de krav som är ställda för tjänsten. 

Ett CV bör inte vara för långt och har du en bred arbetslivserfarenhet kan det vara bra att lyfta fram de delar som är mest relevanta för tjänsten du söker. Det är också viktigt att sökordsoptimera CVt så du använder ord som rekryterande chefer eller rekryteringskonsulter söker efter i databaser. Det ska vara lätt att hitta dig!

Det är viktigt att göra CVt lättöverskådligt och tydligt. Det ska följa kronologi och vara systematiskt uppbyggt. Försök även att hitta ett tydligt och framåtlutat språk så det inte känns omständligt eller högtravande. Använd gärna en språkstil som passar rollen du söker.

En bra disposition för ett CV är:

  • Ingress, två till tre meningar om dig och vad som driver dig, dessa ska gärna ge en fingervisning om varför du passar för rollen.
  • Arbetslivserfarenhet: Där du beskriver arbetsplats och roll samt tiden för din anställning kortfattat
  • Utbildning: Där du namnger universitet samt program och examensår
  • Tekniska kompetenser: Program och maskinkunskap
  • Övriga meriter: Här kan förtroendeuppdrag samt körkort stå
  • Språk: Här listar du språk samt nivåer.

Referenser bör du inte lämna ut men kan skriva att de fås på förfrågan eller liknande.

Ett CV bör inte vara längre än en sida.

Lycka till

#Mpya Inspo

Jobba hos oss

Vill du ha en ny utmaning i livet? En ny karriär? Vill du vara en del av en kultur som prioriterar personlig utveckling tillsammans med kompetensutveckling? Hos oss får du förmånliga villkor och en miljö som värnar om balans mellan jobb och fritid.

Anlita oss

Är du på jakt efter ny kompetens inom teknik och naturvetenskap? Behöver du en teknikkonsult? Tveka inte att kontakta oss. Vi är ett nytt företag på utsidan, men på insidan är vi erfarna konsulter med etablerade nätverk och gedigen erfarenhet av rekrytering, som har bestämt oss för att skapa ett nytt sorts konsult- och rekryteringsföretag inom teknik och naturvetenskap.