Karriären - en resa på jobbet

Vi har den här veckan kunnat välkomna ännu fler nya kollegor till Mpyafamiljen som vi som bäst håller på att lära känna. Är det något som förenar oss som jobbar här så är det att vi älskar människor och alla sitter storögda och lyssnar på varandras vägval och delar gladeligen med sig av den egna resan. Karriären kan ju i mångt och mycket liknas vid en resa på jobbet.

Och är det något vi verkligen förstått av att intervjua 100-tals personer så är det att få följt en strategisk karriärplan eller har ett förutbestämt slutmål. Det finns givetvis personer som har en men vi törs säga att det är ett fåtal. Däremot verkar det finnas en allmän uppfattning om att gemene man har en karriärplan.

Liz hade planerat att pensionera sig från labbet på Pfizer men så ringde en rekryterare och lockade med nya utmaningar lite närmare hemmet. Det jobbet blev inte riktigt som hon tänkt sig och nu är hon konsult på Mpya Sci & Tech. Vem hade kunnat ana det? Inte Liz iaf.

Det är nog så det är för de flesta av oss, i slutändan är det slumpen och livets nycker som avgör var vi hamnar. Så de där karriärplanerna kan vara bra att ha som en kompass men kanske inget man ska stirra sig blind på. Släpp stressen över att inte veta vad slutmålet är, det löser sig oftast ändå.

#Mpya Inspo

Jobba hos oss

Vill du ha en ny utmaning i livet? En ny karriär? Vill du vara en del av en kultur som prioriterar personlig utveckling tillsammans med kompetensutveckling? Hos oss får du förmånliga villkor och en miljö som värnar om balans mellan jobb och fritid.

Anlita oss

Är du på jakt efter ny kompetens inom teknik och naturvetenskap? Behöver du en teknikkonsult? Tveka inte att kontakta oss. Vi är ett nytt företag på utsidan, men på insidan är vi erfarna konsulter med etablerade nätverk och gedigen erfarenhet av rekrytering, som har bestämt oss för att skapa ett nytt sorts konsult- och rekryteringsföretag inom teknik och naturvetenskap.