Två masters och hemligheten med padel.

Med två olika masters i bagaget har Isak Mikkola efter tre år i yrkeslivet valt att bli konsult på Mpya. Men vad var det som gjorde att han hamnade på just Mpya? Vad jobbar han med nu? Och vad är det som gör att det är roligare att spela padel än tennis? Och vad är egentligen Dota 2? Frågor som kommer att besvaras.

Hej Isak, vem är du?

Ja, jag heter Isak, och har pluggat biomedicin och har två olika masters. En i vävnadskonstruktion och regenerativ medicin, och en master i experimentell och medicinsk biovetenskap. Jag har pluggat i sammanlagt sex år, både i Sverige på Linköpings Universitet och i Österrike på Technikum i Wien.

Fantastiska utbildningar, vad blev det för jobb efter det?

Till att börja med arbetade jag på lab och mer specifikt med PCR-analyser. Där fick jag även testa på validering, vilket ledde till att jag började att arbeta på heltid med validering av datoriserade system. Arbetet omfattar mycket dokumentering och jag säkerställer att alla processer och moment sker i enlighet med gällande myndighetskrav. Jag märkte ganska snabbt att jag tyckte det var roligt, eftersom det handlar mycket om problemlösning. Det är en kreativ roll men med väldigt hårda grundregler. Det passar mig väldigt bra.

Vilket uppdrag är du på idag?

Just nu jobbar jag som projektledare för implementering av en automatiseringsmjukvara för produktionen, på ett cell-terapi-företag som jobbar med cancerläkemedel. Vi är inte i produktion ännu, men jag jobbar med ett system som ska styra hela produktionen på den här siten. Jag är ju i grunden expert på att validera datoriserade system, så det här är lite utanför, men jag trivs väldigt bra.

Hur hamnade du på Mpya?

Efter utbildningen jobbade jag på ett biopharma-bolag i Stockholm, efter tre år kände jag att jag ville göra något nytt. Då tänkte jag att konsultjobbet skulle passa mig bra. Man blir ju kontaktad kontinuerligt för olika konsultjobb, men det som fångade mig med Mpya var deras "approach". De pushade inte så hårt, de var inte så stressade, de kändes mer personliga. Jag fick prata med många olika människor där och fick en bra introduktion av företaget. Det var personligt och jordnära. Det var ingen "copy/paste-förfrågan", utan de var intresserade av just mig.

Så du tackade ja helt enkelt?

Ja, det gjorde jag. Mitt första uppdrag var att göra klart en del saker på min dåvarande arbetsgivare och göra en bra lämning. Jag stannade tills de hittade en ersättare. Sedan tittade vi på nya uppdrag, så hamnade jag på ett ATMP bolag i Södertälje, där jag är nu.

Har du ångrat dig?

Haha, nej. Det här passar mig väldigt bra. Jag var lite orolig i början för man känner sig ny och inte kommer in i det. Men jag är ganska social och kommer ganska snabbt in i nya team. Jag har inga planer på att byta arbetsgivare. Det finns mer att utforska inom konsultlivet. Jag kommer fortsätta jobba med projektledning.

Vad är det bästa med Mpya?

Framförallt att det finns en sådan stor bredd på Mpya. Det är alltid kul att träffa andra som är ute på andra uppdrag. Man lär sig massor. Jag brukar vara med var tredje vecka och hänga med kollegorna.

Vad gör du på fritiden? Och varför just padel?

Jag gillar ju racketsport. Spelar både tennis, squash, badminton och padel, men tennis har hela tiden varit favoriten om jag måste välja. Tyvärr är det svårt att hitta tider på tennisbanor. Och det är svårare att hitta bra tennisspelare än bra padel-spelare. Man kan säga så här, nivån blir helt enkelt högre i padel, därför är det kanske lite roligare just nu ändå..

Och så var det är med Dota 2…

Ja jag gillar att spela dataspel, framförallt Dota 2, som är ett ”moba”-game. Vet du vad det är?

Ingen aning. Men det är härligt att ha dig här på Mpya!

#Mpya Inspo

Join Us

Are you up for a new challenge? Do you want to join a culture that prioritize individual growth and competence development? Is good benefits and work life balance important to you?

Involve Us

Are you on the lookout for competence and want to hire expertise within STEM (Science, Technology, Engineering, Mathematics)? Don’t hesitate to contact us. Yes, we are a new company but on the other hand we are a group of experienced consultants, with established networks and talent management experience.