Mpya Sci & Tech börjar med människan

Artiklar om innovativa företag handlar för det mesta om smarta produkter och tjänster, inte lika ofta om filosofi och synsätt. Men Mpya Sci & Tech står för det senare. Visserligen jobbar de inom ett innovativt område – teknik, life science, industri och naturvetenskap – där de samarbetar med flera av Sveriges mest innovativa och progressiva företag och hjälper dem hitta rätt personer och talanger. Men det är hur de ser på människor som gör att de sticker ut i en annars ganska konservativ bransch.

– Vi har ett annat perspektiv, säger Ellinor Crafoord som är talent advisor och för två år sedan var med och startade Mpya Sci & Tech. Vi börjar med att hitta människor, för att lära känna dem och deras behov och prioriteringar i livet. När vi sedan får kläm på det, och hittar in bakom CV och arbetslivserfarenhet, kan vi mycket lättare hitta rätt uppdrag åt personen.

Hittills har det lyckats över förväntan. Mpya Sci & Tech är idag närmare 70 personer och växer stadigt. Förmåga att hitta rätt personer för rätt uppdrag har varit en framgångsfaktor, samt fokus på hela människan och alla hennes behov.

– För oss är ett hållbart arbetsliv livsviktigt, fortsätter Ellinor. Med betoning på ”liv”. Vi bygger in livet och det goda samtalet i allt vi gör. Det kan handla om allt från ”walk and talk” till långa diskussioner om balans i livet. Vad betyder ”balans”? Det är så lätt att säga, men om man tar det på allvar får man ut så mycket mer.

Ellinor Craaford är övertygad om att det också ger ett bättre resultat i slutändan.

– Som gammal forskare har jag brottats en del med etiken inom konsultbranschen, och min dotter gav mig ännu en tankeställare igår när hon frågade ”hur tjänar ni pengar i er bransch?” och jag svarade ”vi hyr ut människor”. Hon tittade på mig och sa ”är det lagligt?”. Vad det handlar om för oss är att skapa värde, både för människor och kunder. Och det gör vi nu. På det viset känner jag mig stolt över Mpya. Fokuserar man på människor så kommer affären och allt det där andra av sig självt."

Ellinor Crafoord
Talent Advisor, Mpya Sci & Tech

#Mpya Inspo

Join Us

Are you up for a new challenge? Do you want to join a culture that prioritize individual growth and competence development? Is good benefits and work life balance important to you?

Involve Us

Are you on the lookout for competence and want to hire expertise within STEM (Science, Technology, Engineering, Mathematics)? Don’t hesitate to contact us. Yes, we are a new company but on the other hand we are a group of experienced consultants, with established networks and talent management experience.