”Jag tänkte, det finns hopp om mig!”

Möt Anna Struik Hofvenstam, som just nu jobbar som QA Manager på Octapharma. Frågar man vad hon gör, och man inte riktigt förstår, brukar hon säga ”jag kvalitetsbedömer olika delar av hela kedjan, från start till slutprodukt… tänk det som att det ska bakas en kaka. Jag kontrollerar äggen, smöret, att det är rätt kvalitet och rätt mängd, sen när kakan är klar testar jag hur länge den håller, blev formen bra, är smaken rätt”… Perfekt, nu fattar vi!

Hur började din karriär och hur hamnade du på Mpya Sci & Tech?

Jag började mitt första jobb på Pharmacia 1996, sen var det full fart med jobb och liv och karriär. Men efter det 5:e barnet kom verkligheten ikapp. Jag var chef för ett lab och jag kände att jag inte var varken en bra chef eller en bra mamma. Jag behövde förändring helt enkelt, så jag sa upp mig för att bara vara mamma.

Aha, så det var efter uppehållet du hittade Mpya?

Precis, men när jag skulle tillbaka till yrkeslivet så kände jag ojoj, hur gjorde man? Det var lite läskigt. Så jag sökte några tjänster, lite ”oseriöst”, bara för att känna på det, men så stötte jag på Mpya Sci & Techs hemsida, och där hittade jag en annan ton jämfört med andra.

Hur var känslan när du träffade Mpya?

På andra konsultfirmor handlade det alltid om att jag skulle ”hoppa in direkt”, men jag var ju lite osäker efter att ha varit hemma, så jag behövde lite tid. På Mpya förstod man detta direkt och jag blev mottagen på ett helt annat sätt. ”Vi tror på dig, det här kommer bli bra, ta din tid”. Jag fick perfekt stöttning. Jag var öppen med hur jag kände och de förstod min sits. Jag minns att jag tänkte; det finns hopp om mig, haha.

Hur är det nu när du börjat?

Jag kan säga så här; läkemedelsbranschen är inte alltid så roligt, men nu har jag roligt. Det är en glädje att gå till jobbet. Och jag vet att mina chefer på Mpya stöttar mig fullt ut. Till exempel om jag skulle vilja gå ner i tid. ”Vi fixar det”, säger Mpya. Det är svårare som fast anställd. Det finns en lyhördhet här som jag inte upplevt på andra ställen, som inte bara handlar om kompetens och erfarenhet utan också om livssituation och det personliga. Det passar mig.

Hur lång tid tog det innan du fick ett uppdrag?

Det tog några veckor, och under tiden var jag på Mpyas kontor. Vilket var bra då jag fick tid att lära känna Mpya-kollegorna.

Det händer mycket på Mpya, hinner du med allt?

Haha, njae, de gör många roliga grejer på Mpya. Mycket AW och annat. Men jag vill ju också vara lojal med Octapharma där jag är nu, så jag hinner inte alltid med allt. Jag har ju hund och katt och spelar padel och går på Friskis också… och så det där med fem barn… Men ibland så! Två gånger i månaden träffar jag konsultkollegor på lunch-dater, vilket är jättemysigt och fantastiskt bra för att kunna ventilera och bolla olika frågor.

Vad skulle du säga till någon som var nyfiken på Mpya Sci & Tech?

Träffa dom! De har bra Talent Advisors, de tänker på ett annat sätt. Och det är en bra blandning av konsulter; olika åldrar, olika nationaliteter, olika kompetenser.

#Mpya Inspo

Join Us

Are you up for a new challenge? Do you want to join a culture that prioritize individual growth and competence development? Is good benefits and work life balance important to you?

Involve Us

Are you on the lookout for competence and want to hire expertise within STEM (Science, Technology, Engineering, Mathematics)? Don’t hesitate to contact us. Yes, we are a new company but on the other hand we are a group of experienced consultants, with established networks and talent management experience.