Mpya Sci & Tech fyller 3 år!

Enligt 1177 är det vanligt att treåringar kan springa och hoppa och att de rör sig över lite större ytor än tidigare. Många barn tycker om att leka med boll men har svårt att fånga den med händerna. Vi känner direkt att beskrivningen passar in på oss som bolag. Mpya fyller 3 år och vi är mitt i trotsåldern! Efter lite research hittade jag tre konkreta tips som jag nu kommer ta med in i bolaget fortsatt utvecklingsresa och som vi hoppas kan hjälpa även dig.

Tips 1: Busa!

”Ett smart sätt att undvika konflikter med ditt barn är att få det att skratta.”

Check på den! Vi har kanske inte gjort det i syfte att undvika konflikter men det har garanterat haft den effekten. Vi har lagat mat, paddlat kajak, spelat boule, klättrat och badat etc. Men målet är väl alltid att göra mer. Vår målsättning är att all Mpya aktivitet ska vara en energiboost.

Tips 2: Låt barnet få ta egna beslut

”De flesta konflikter börjar för att barnet vill få sin egen vilja igenom. Behovet för trots minskar därför om de får ta ett eget beslut.”

Är det inte märkligt att det här tipset är en självklarhet för föräldrar till treåringar men inte alls en lika självklarhet för chefer i organisationer. Vi tror på distribuerat ledarskap och att beslutsmandatet ska ut i organisationen. Först då kan vi få motiverade och engagerade medarbetare.

Tips 3: En kram kan hjälpa!

”Många barn blir bara mer frustrerade och arga av att man fysiskt försöker lugna dem. Men när utbrottet ebbar ut kan ilskan snabbt övergå till gråt. Då kan det vara skönt både för dig och barnet att erbjuda “en väg ut” och fråga om barnet vill ha en kram.”

Det här är vi bra på! Jag kan villigt erkänna att jag stundom under Mpya resan varit både förbannad och besviken med konsekvensen att jag bråkat med mina kollegor och gråtit i frustration. Men jag har alltid erbjudits och själv erbjudit en kram i försoning. Vi tycker om varandra och vågar vara oss själva.

Nu ser vi fram emot år 4 och en utveckling mot en mer ömsesidig relation och ett jämnare humör i alla fall enligt 1177.

#Mpya Inspo

Join Us

Are you up for a new challenge? Do you want to join a culture that prioritize individual growth and competence development? Is good benefits and work life balance important to you?

Involve Us

Are you on the lookout for competence and want to hire expertise within STEM (Science, Technology, Engineering, Mathematics)? Don’t hesitate to contact us. Yes, we are a new company but on the other hand we are a group of experienced consultants, with established networks and talent management experience.