Har pandemin fått oss att slappna av?

Jag har aldrig tidigare upplevt att jag haft en sådan balans i livet som nu. Jag har aldrig jobbat så mycket som nu men heller aldrig känt sådan trygghet i att jag hinner med livet som helhet.

Varför?

En bidragande orsak är definitivt att jag i princip jobbar heltid hemifrån. Det finns inte längre någon förväntan på att dyka upp på kontoret. Det har bidragit men är långt ifrån enda anledningen. Jag upplever att pandemin gjort att vi släppt garden. Kostymer har bytts mot funktionskläder, städade kontor har bytts mot stökiga vardagsrum. Chefernas barn låter lika mycket i bakgrunden som mina bonusbarn. Livet är där, livet - där jobbet och privatlivet helt plötsligt tillåts ta plats. Helt plötsligt har jag fått möjligheten att lära känna mina kollegor ännu bättre. Har det varit problemfritt? Nej. Har alla gillat det? Nej.

Vi har alla fått gilla läget, och vi har gillat det olika mycket. Men uppenbart är att jag omger mig av många modiga människor som har mod att visa sig sårbara, mod att visa upp vad som finns under den blanka ytan, mod att visa hela sitt jag.

Jag trivs som fisken i vattnet och jag hoppas att vi när vaccinet är här kan hitta en gyllene medelväg där livet tillåts ta plats. 

/Emily Chamberlain, Valideringsingenjör, Mpya Sci & Tech

#Mpya Inspo

Join Us

Are you up for a new challenge? Do you want to join a culture that prioritize individual growth and competence development? Is good benefits and work life balance important to you?

Involve Us

Are you on the lookout for competence and want to hire expertise within STEM (Science, Technology, Engineering, Mathematics)? Don’t hesitate to contact us. Yes, we are a new company but on the other hand we are a group of experienced consultants, with established networks and talent management experience.